Ce este Medjugorje? Este un loc ales, sfinţit de însăşi prezenţa Preasfintei Fecioare Maria, un mic sat de 1.000 locuitori croaţi aflat în Bosnia Herzegovina, la numai 880 km de Sibiu.

În urmă cu 36 ani, în 24 iunie 1981, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, 6 copii au văzut-o pe Sfânta Fecioara Maria pe colina Podbro – Colina Apariţiilor. Cei 6 copii (2 băieţi şi 4 fete – cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani) puteau să o înţeleagă în limba croată, să-I vorbească, să O atingă, să se bucure de divina Ei prezenţă.

GOSPA (numele croat al Maicii Domnului) continuă să apară şi astăzi, dând vizionarilor (azi adulţi) mesaje pentru ei înşişi, pentru parohia din Medjugorje şi pentru întreaga lume: mesaje de pace, de convertire, de iubire, pentru a readuce la Inima lui Dumnezeu omenirea! Chiar dacă doar copiii o puteau vedea pe Gospa, toţi ceilalaţi pelerini puteau vedea diverse semne luminoase pe cer (de exemplu MIR MIR MIR – care înseam­nă pace).

Deşi au fost persecutaţi de poliţia ateu-comunistă, le-au fost făcute numeroase teste medicale şi psihice, în timpul apariţiilor vizionarii nu erau afectaţi de nimic, iar doctorii din persecutanţi au devenit pelerini de Medjugorje.

În 1991 o comisie de anchetă a Vaticanului a declarat „Toţi pot merge la Medjugorje dacă vor şi preoţii pot să-i însoţească!” Ast­fel, Medjugorje se acceptă oficial ca loc de rugăciune şi pelerinaj.

În timpul războiului, deşi Mostar la numai 25 km a fost cel mai bombardat oraş, la Medjugorje nu a explodat nici o bombă, piloţii avioanelor spunând că erau orbiţi de o lumină nemaîntâlnită.

Sunt numeroase personalităţi care i-au întâlnit şi au fost impresionaţi de vizionari: fostul Preşedinte SUA George Bush, Papa Ioan Paul al II-lea, Prinţesa Milona de Habsburg, (a mărtusit cât şi-a schimbat viaţa după numai 3 zile de şedere la Medjugorje) iar o vestită creatoare de modă din Italia cu venituri de 60.000 euro lunar a renunţat la faimă şi carieră ramânâd la Medjugorje şi devenind Madre Rosaria înfiinţând o comunitate de binefacere.

Violonista româncă recunoscută internaţional, Melinda Dumitrescu, a renunţat de asemnea la o carieră muzicală internaţională şi concerte cu 500 euro / minut şi a rămas la Medjugorje.

Credincioşii din toată lumea vin în valuri la Medjugorje, răspunzând Chemării Maicii noastre Cereşti, însuflețiți de speranţă, credinţă vie şi dragoste. La Medjugorje se vindecă oameni, se vindecă suflete, îşi găsesc pacea, puterea de a ierta.

Mai mult de 30 milioane de pelerini au venit să se roage şi să mulţumească pentru miracolele săvârşite aici, făcând din acest loc unul din cele mai vizitate locuri de acest fel din lume, alături de Lourdes şi Fatima.

Măicuţa Sfânta ne aşteaptă pe toţi cu haruri şi daruri pentru sufletul fiecăruia indiferent de religie aşa cum spunea în mesaje: „Voi sunteţi cei care v-aţi separat pe Pământ! Însă în ochii lui Dumnezeu sunteţi toţi la fel, toţi sunteţi copiii mei!”

„La Medjugorje, Tatăl Ceresc vă va da haruri pentru care Îl Veţi preamări până la sfârşitul vieţii voastre pământeşti, dacă vă deschideţi inimile.”

Sfânta Fecioara Maria a apărut şi în alte câteva locuri în lume: Ucraina – la Pociaev, lăsând urma Tălpiţa Maicii Domnului; Istanbul – Biserica din Vlaherne, Lourdes, Fatima, dar la Medjugorje este ceva unic, căci aici Regina Păcii apare de 36 ani zilnic neîntrerupt în viaţa tuturor pelerinilor care răspund chemării Ei şi iau drumul Medjugorje-ului.

Anual, în 24 iunie, are loc MARŞUL PĂCII unde participă credincioşi din toate colţurile lumii uniţi în rugăciune pentru pacea atât de necesară acum în lume.

Agenţia de turism – Vacanţa de Vis… de 10 ani alături de dumneavoastră

str. Someşului nr. 28, Sibiu • Tel. 0269/220221, 0721/210596

www.vacanta-de-vis.ro | BULGARIA • GRECIA • TURCIA… ORIUNDE ÎN LUME!